Jovanović priznao da je ubio Đinđića

Jovanović priznao da je ubio Đinđića
DRUGOOPTUŽENI na suđenju za ubojstvo Zorana Đinđića, Zvezdan Jovanović, priznao je da je osobno ubio srbijanskog premijera.

"Ubio sam ga osobno", navodi se u Jovanovićevoj izjavi koja je pročitana na suđenju na beogradskom Posebnom sudu za borbu protiv organiziranog kriminala, a koju je ranije dao policiji.

Sudsko vijeće odbilo je prethodno zahtjev Nenada Vukasovića, odvjetnika druooptuženog Jovanovića, da za vrijeme čitanja iskaza bude isključena javnost.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Jovanovićevoj izjavio navodi se da su motivi ubojstva isključivo političke prirode, odnosno zbog izručivanja srbijanskih optuženika Haškom tribunalu. "Ja nisam kriminalac. Bilo je to političko ubojstvo jer je Haag najveća sramota Srbije", stoji u izjavi.

Jovanović navodi da je na Đinđićevom ubojstvu inzistirao Milorad Luković Legija, bivši zapovjednik Jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije (JSO), a cijela je "operacija" vođena pod kodnim nazivom "Stop Haagu". Jovanović je u iskazu također opisao i neke ranije propale planove i pokušaje atentata na premijera Đinđića.

Nakon čitanja iskaza, suđenje 36-orici optuženih je prekinuto, a naknadno će biti određeno kada će rasprava biti nastvljena.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara