Juris Protecta proziva predsjednike sudova za zlouporabu pravosuđa i neučinkovitost

UDRUGA za unapređenje pravosuđa Juris protecta pozdravila je danas uvođenje novog režima rada u gruntovnicama koje provodi Ministarstvo pravouđa, ali i prozvala predsjednike sudova u kojima se gruntovnice nalaze da su već davno trebali provesti mjere za poboljšanje rada.

"Dosadašnja praksa je pokazala da je veliki dio predsjednika sudova odmah nakon proglašenja Republike Hrvatske postao sastavni dio pravosudnog lobija, koji je pravosuđe zloupotrebljavao za protupravno prisvajanje imovinske koristi svojim članovima, a građani su izloženi teroru i prisiljeni plaćati mito za ostvarenje svojih prava", tvrdi Juris protecta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Udruga se zauzela za povećanje norme za zemljišno-knjižne referente, držeći da bi tjedna norma koju je propisalo Ministarstvo trebala biti dnevna.

Većina prijedloga za upis u zemljišne knjige zahtijeva, kaže, samo usporedbu podnesenih dokumenata sa stanjem u knjigama, pa je za donošenje rješenja dovoljno samo desetak minuta po predmetu.

Udruga predsjednike sudova proziva i za neučinkovitost u rješavanju ostalih sudskih postupaka, pa od Ministarstva traži da slične mjere za poboljšanje rada primijeni i u rješavanju takvih postupaka.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara