Jurjević: Među "folksdojčerima" koji očekuju povrat i pripadnici "Prinz Eugena"

Predsjednik splitskoga SDPa i saborski zastupnik Marin Jurjević danas je u Splitu rekao kako se javnosti mora jasno reći da je među "folksdojčerima" koji očekuju povrat imovine bilo i onih koji su bili u sastavu SSdivizije "Prinz Eugena", a dio optanata u talijanskim okupacijskim snagama.

Hrvatski premijer Ivo Sanader, ocijenio je Jurjević, ponaša se kao sveti Nikola i obećava povrat imovine svakome tko pita. Istodobno, dodao je Jurjević, u proračunu za godinu 2006. smanjuju se važne stavke koje će izravno ugroziti kategorije građana koje i sada teško žive.

"Vlada je napravila potez koji će Hrvatsku dovesti u vrlo tešku situaciju, a svojim je građanima najavila reforme zdravstva i smanjivanje svih davanja ugroženim kategorijama stanovništa", rekao je Jurjević. Istaknuo je da je poticaj za zapošljavanje u proračunu za iduću godinu manji za 5,3 milijuna kuna, da je za razvitak otoka odobreno 93,7 milijuna manje, a za prava iz sustava socijalne skrbi 20 milijuna manje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao poseban problem Jurjević je istaknuo brodogradnju, za koju je rekao da je opterećena sa sedam milijarda kuna, a Vlada joj je spremna pomoći samo s 390 milijuna kuna.

(Hina) xmerc yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara