Kanadske vlasti bile uvjerene da je Karadžić bio na plastičnoj operaciji

Kanadske vlasti bile uvjerene da je Karadžić bio na plastičnoj operaciji

RAZLOG za pretraživanje stanova sina i kćeri Radovana Karadžića 20. veljače je njegovo navodno pojavljivanje u jednom hotelu u glavnom gradu Paname.

Naime, kako su tamošnje vlasti kazale za američku mrežu ABC potraga za Karadžićem ponovo je aktivirana jer je jedan muškarac prijavio kako je ratnog zločinca vidio u predvorju hotela u Panama Cityju.

Na zahtjev FBI-a muškarac za kojeg se smatralo da je Karadžić priveden je na ispitivanje, no ispostavilo se kako se radi o poslovnom čovjeku iz Srbije koji živi u južnom Torotnu s urednim kanadskim papirima.

Kanadske vlasti, tvrdi ABC vjerovale su da je Karadžić bio na plastičnoj operaciji i bile su uvjerene "95 posto" da je muškarac kojega se ispituje ratni zločinac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, dužnosnik kanadske vlade kazao je prije nekoliko dana za ABC kako je sada sigurno da muškarac nije Radovan Karadžić, te mreža dodaje kako je na kraju vlastima koje žele Karadžića vidjeti u zatvoru ostala samo frustracija.

SAD ponudile su nagradu u visini o 5 milijuna dolara za otkrivanje Karadžića, no Carla del Ponte smatra kako američke vlasti ne čine dovoljan pritisak na Srbiju kako bi ga pronašla.

Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara