Kapraljević: Opstruira se rad Povjerenstva za odlučivanje o sukobu

Predsjednik Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Antun Kapraljević danas je još jednom najavio da će podnijeti ostavku na tu dužnost, ne imenuje li Sabor preostalog, sedmog člana povjerenstva.

Kapraljević je, na konferenciji za novinare, upozorio da je Povjerenstvo od svog osnutka u veljači, uspjelo održati svega sedam od 15 planiranih sjednica, što po njemu ukazuje na opstrukciju rada Povjerenstva, a tko konkretno opstruira rad tog nezavisnog tijela Kapraljević nije želio kazati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkrio je tek da na sjednice Povjerenstva redovito dolaze samo on (Kapraljević - HNS), Marija Bajt (HDZ) te vanjski članovi Petar Marija Radelj i Petar Derenčinović.

Kapraljević je, nakon današnjega ponovno neuspjelog pokušaja da okupi kvorum, kazao kako i ranije najavljivanu ostavku za sada ipak neće podnijeti, jer "želi dovesti u red one koji krše zakonsku zabranu sudjelovanja dužnosnika u nadzornim odborima trgovačkih društava u državnom vlasništvu".

"Neću podnijeti ostavku, nego ću još jednom pokušati natjerati predsjednika Sabora Vladimira Šeksa i predsjednika Odbora za izbor i imenovanja Branimira Glavaša da na dnevni red saborske sjednice stave imenovanje preostalog člana Povjerenstva, što će otkloniti probleme s kvorumom", rekao je Kapraljević.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara