Kaptol: Glavne teme za EU izbore morali bi biti ustaše i partizani!

Piše: I.Ć.
srijeda, 2.4.2014. 15:54
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Kaptol: Glavne teme za EU izbore morali bi biti ustaše i partizani!

Screenshot: Glas Koncila

"PREDSJEDNIKOV poziv da se u predizbornoj kampanji ne otvara pitanje 'o ustašama i partizanima' zapravo treba shvatiti kao kupovanje još dodatnoga vremena da se produži status quo, tj. da pripadnici i simpatizeri komunističkoga zločinačkoga poretka i njihova već dobrano stasala djeca i dalje dominiraju hrvatskim društvom i politikom", smatra Glas Koncila neslužbeno glasilo Crkve u Hrvata. Naime, Ivan Miklenić kroz uredničku kolumnu crkvenog glasila naglašava kako prevladavajuća politika u Hrvatskoj mediji ne žele da se otvore ni pitanja koja su i hrvatska i europska.

Prema Crkva ta pitanja su o "ustašama i partizanima".

"Poznato je da vladajući političari, a dosljedno ni glavna struja javnoga mnijenja, u Hrvatskoj smišljeno ne žele zauzeti osnovni humani stav jednake osude svih totalitarističkih režima, svih zločinaca i svih zločinačkih nedjela, bez obzira na ideološki ili politički predznak, niti iskazati pijetet svim žrtvama bez obzira na kojoj strani su pale. U hrvatskom kontekstu posve je jasno da se na taj način i dalje štiti, umanjuje i prikriva zločine komunističkoga režima jer su zločini druge strane ili drugih strana s pravom već osuđeni i, i te kako, sankcionirani", smatra Crkva.

Prema tom stavu Crkvi u Hrvata aktualna su pitanja iz 1945. godine jer upravo izbjegavanje stava o partizanima ali i ustašama vode Hrvatsku u "sve dublju krizu, sve veće siromaštvo, nezaposlenost i besperspektivnost".


 

Komentari (71)
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

 • zg_Indikator_B   Objavljeno prije godinu dana
  Varas se ;-) ima ih najmanje onoliko,koliko je vjernika,"kumunizam" je svjetovna verzija,onoga sto biblija nudi u delay-u:raj,istina,nakon zivota.Otuda toliki zazor crkve protiv "kumunizma". Pravo prvenstva na stado,ovaca.S tim da je nominalno pobijedila delay opcija. ;-)


 • sidekick   Objavljeno prije godinu dana
  ostao je taj mentalitet kojeg se nećemo lako riješiti, ostale su bolesti koje smo povukli iz ex-yu (a i od ranije), ostali su (preko noći) bogataši, zatim političari  koji su se razmilili po svim strankama, a najviše po hdz-u i sdp-u, i koji svoj položaj zahvaljuju direktno svojoj poziciji u tom istom komunizmu, tako su i mogući ovakvi mutanti poput sdp-a koje čovjek ne zna ni gdje bi svrstao što i sam govoriš, previše je toga komunističkog ostalo, nekakvih "jataganaca" ala bandić, linić ili slični čije ponašanje gledamo onako sasvim normalno, uh mogao bih do ujutro ovako, kako god što se mene tiče previše ovo sve zaudara na komunizam a da bi mi mogli naprijed, još smo mi mali, o demokraciji pojma nemamo ali učimo ubrzano i odrast ćemo jednom, isprepadi smo do bola i slabo se snalazimo, ja se nadam da ćemo jednom i ozdraviti, nema tu zdravog temelja naprosto; uh što ne volim taj komunizam jbt ;)


 • sidekick   Objavljeno prije godinu dana
  pa dobro, što tebe tu sad zanima? što želiš dokazati? da sdp nema nikakve veze sa komunizmom?


 • bodul506   Objavljeno prije godinu dana
  ovi iz kaptola se naili ludih gljiva, neće nan partizani i ustaše dati kruva


 • erosahuma.is_back   Objavljeno prije godinu dana
  Ja bih Austriju...Njihova ekonomija mi izgleda najbolje...


 • sidekick   Objavljeno prije godinu dana
  to je neki mutant, misliš na ovaj sdp jel? 


 • erosahuma.is_back   Objavljeno prije godinu dana
  Morali su nešto izgraditi za 45 godina.....Ali generalno, nismo ništa bolje ni zaslužili....Potpisao bih da nas sve zajedno neki zapadnjaci anektiraju....Bilo koji....

Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije