Katzav rekao kako Izrael "ne planira Arafatovo ubojstvo"

IZRAELSKI predsjednik Moshe Katzav u srijedu je u Budimpešti izjavio kako njegova zemlja ne planira ubojstvo Jasera Arafata.

"Ne postoji plan za ubojstvo Jasera Arafata", izjavio je novinarima Katzav, koji je od utorka u službenom posjetu Mađarskoj.

"Istodobno smo svjesni činjenice da Arafat ostaje jedna od najvećih prepreka miru... i to zato što moralno podupire terorizam", dodao je izraelski predsjednik.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošli tjedan je izraelski premijer Ariel Sharon, unatoč kritikama iz svijeta, ponovio prijetnje Arafatu, neizravno mu zaprijetivši i smrću, nakon čega su ga i SAD upozorile da ne poduzima ništa protiv palestinskog predsjednika.

Katzav je u utorak stigao u trodnevni službeni posjet Mađarskoj, tijekom kojega bi u četvrtak trebao otvoriti novi muzej holokausta u Budimpešti.

Nedugo nakon Katzavovog dolaska u Budimpeštu, mađarska policija spriječila je napad na židovski muzej u tom gradu, ali on nije bio usmjeren protiv izraelskog predsjednika, rekao je načelnik mađarske policije Laszlo Salgo, iako je u Jeruzalemu glasnogovornik predsjednikovog ureda rekao kako ga je mađarska policija izvijestila da je Katzav bio "cilj napada".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara