Interventna policija na granici sa Srbijom: Na prijelazu Batina podiže se ograda od dva metra

Interventna policija na granici sa Srbijom: Na prijelazu Batina podiže se ograda od dva metra

Foto: HRT, Davor Javorović/PIXSELL

BEZ ikakve prethodne najave, sinoć oko 19.15 sati zatvoren je granični prijelaz Batina na granici sa Srbijom.

Granični prijelaz bio je zatvoren nekoliko sati, stvorile su se kilometarske kolone, a na granicu je stigla i interventna policija. Službenog objašnjenja za zatvaranje granice nije bilo, ali se neslužbeno moglo doznati da je razlog bio postavljanje dodatnih prepreka radi prevencije krijumčarenja izbjeglicama.

Policija je danas potvrdila da se na prijelazu postavlja ograda, ali nisu otkrili razlog zbog kojeg se postavlja. Ne radi se o žici, već o metalnoj ogradi visine preko dva metra. HRT javlja da se ograda podiže zbog 700 izbjeglica koje navodno čekaju na ulazak u Hrvatsku.

HAK pak javlja kako je granični prijelaz bio zatvoren zbog radova na mostu (DC 212). "Zbog radova na mostu (DC 212) do daljnjega za sav promet zatvoren granični prijelaz Batina, u Osječko-baranjskoj županiji", napisali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prijelaz je otvoren nešto prije dva sata.

Oglasio se MUP
 
"U cilju sprječavanja eventualnog pokušaja nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku preko graničnog prijelaza Batina, a temeljem čl. 7. Zakona o nadzoru državne granice (NN 83/13) preventivno su bile postavljene tehničke prepreke koje se po potrebi i u skladu sa stanjem sigurnosti mogu aktivirati, radi potpune blokade mosta, odnosno prometnice koja vodi prema navedenom prijelazu.

U ovom trenutku na navedenom području nema sigurnosnih ugroza", stoji u priopćenju MUP-a.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara