Kolinda nije pozvala Kosoricu na prijem za Dan državnosti: "Ja sam nepoćudna, vidjet ćemo tko nije"

Kolinda nije pozvala Kosoricu na prijem za Dan državnosti: "Ja sam nepoćudna, vidjet ćemo tko nije"

Foto: Hina

U SUBOTU je Dan državnosti, koji će biti uveličan svečanim prijemom kod predsjednice Kolinde na Pantovčaku. Ona, naime, organizira prijem za stotine uzvanika, no na njega nije pozvala bivšu premijeru Jadranku Kosor. Dok Kosor neće sudjelovati na proslavi, na nju su pozvani mnogi novinari, sportaši, glazbenici.

Kako kaže Kosor, na takve se događaje uvijek pozivaju bivši predsjednici i premijeri, no ona pozivnicu nije dobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Nisam pozvana, kao što nisam pozvana ni na svečanu sjednicu Hrvatskog sabora. Koliko sam ja u politici, više od 20 godina bila, uvijek su bivši premijeri pozivani. Zanima me tko će se još od uglednih ljudi pojaviti, odnosno tko je sve pozvan, jer bi to onda značilo ako spadam na listu nepoćudnih da je, logično, zanimljivo vidjeti tko spada sve na listu poćudnih, rekla je Kosor za RTL te dodala kako netko tko je predsjednik države ne može imati simpatije prema određenim građanima i građankama.

"Jednostavno to Ustav ne dozvoljava. Ja stalno ponavljam da bi se Ustava zaista trebali držati ko' pijan plota", zaključila je Kosor.

S druge strane, Ženska mreža Hrvatske, koja okuplja 34 nevladine organizacije, je odbila doći na prijem. Navode da predsjednica svojim postupcima poručuje da ne namjerava štititi prava žena u Hrvatskoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara