Kolinda umjesto dolaska na oblježavanje Dana antifašističke borbe poslala čestitku

Kolinda umjesto dolaska na oblježavanje Dana antifašističke borbe poslala čestitku

Foto: Facebook

PREDSJEDNICA Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uputila je čestitku hrvatskim građankama i građanima u povodu Dana antifašističke borbe, 22. lipnja, u kojoj ističe da je hrvatski narod sudjelovanjem na strani antihitlerovske koalicije, dao važan doprinos pobjedi nad fašizmom i nacizmom.

„Svojim sudjelovanjem na strani antihitlerovske koalicije hrvatski je narod, zajedno s pripadnicima nacionalnih manjina, dao važan doprinos pobjedi nad fašizmom i nacizmom, a odlukama ZAVNOH-a postavljen je temelj za proglašenje Republike Hrvatske neovisnom državom, koju smo obranili od velikosrpske agresije i oslobodili u Domovinskom ratu.

 Te povijesne zasluge hrvatskih antifašista stoga dostojanstveno obilježavamo, s punim poštovanjem prema svim poginulima tijekom Drugoga svjetskoga rata i svim žrtvama komunističkog režima nakon završetka rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svim hrvatskim građankama i građanima čestitam Dan antifašističke borbe“, navodi u čestitci Predsjednica Republike Grabar-Kitarović, izvijestili su iz Ureda predsjednice.

Podsjetimo, Kolinda se nije pojavila na obilježavanju Dana antifaštičke borbe kod Siska, nego je kao svog izaslanika poslala - Milana Bandića čime je opet pljunula na antifašizam.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara