Komplikacije stanja djevojke kojoj su presađeni krivo srce i pluća

DJEVOJKA, kojoj su u Sjedinjenim Državama liječnici presadili srce i pluća neodgovarajućeg donatora (pogrešne krvne grupe), a zatim joj drugom transplantacijom u četvrtak ugradili kompatibilne organe, u petak, dan poslije druge operacije u kritičnom je stanju zbog teških komplikacija koje su ozbiljno oštetile njezin mozak.

Sveučilišna bolnica Duke u Durhamu, Sjeverna Carolina, objavila je da je došlo do krvarenja i otoka u mozgu, te da je nastalo stanje opasno po život.

Liječnici su komplikacije pripisali duljini vremena koje je djevojka provela spojena na strojeve čekajući nakon pogrešne na drugu, ispravnu transplantaciju. Jesica Santillan (17), bila je na rubu smrti nakon što je njezin organizam počeo odbacivati srce i pluća pogrešne krvne grupe, presađene joj 7. veljače. Tek u četvrtak djevojci su presađeni kompatibilni organi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jesica je patila od srčane deformacije koja nije dopuštala da pluća ubacuju dovoljno kisika u krv. Njezina obitelj preselila se iz Guadalajare u Meksiku u Louisburg upravo zato da bi Jesica mogla primiti odgovarajuću medicinsku pomoć.

U operaciji, izvedenoj 7. veljače, djevojci su bili presađeni organi donatora krvne grupe A, a ona može primati samo organe svoje krvne grupe - O pozitivne.

Bolnica Duke je priznala da je kirurg, koji je obavio operaciju, krivo pretpostavio da su organi koje transplantiraju odgovarajuće krvne grupe, a da to nije prethodno još jednom provjerio.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara