KOPRIVNICA - otvoren centar za djecu s poteškoćama u razvoju

Ministar prosvjete i športa Vladimir Strugar i ministar rada i socijalne skrbi Davorko Vidović danas su u Koprivnici otvorili Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju "Podravsko sunce" gdje će nastavu pohađati 70 djece s teškoćama u razvoju, a u sklopu Centra je i dječji vrtić za djecu s posebnim potrebama. L

Izgradnja i opremanje Centra, površine 2832 četvorna metra, stajali su 18.202.000 kuna. Ministarstvo prosvjete i športa osiguralo je 8.827.000 kuna, a Ministarstvo rada i socijalne skrbi sudjelovalo je s 1,5 milijuna kuna i grad Koprivnica s 7.875.000 kuna.

U centru je sve prilagođeno djeci s posebnim potrebama - sportska dvorana, učionice i posebna prostorija za rad osoba s mentalnom retardacijom starijih od 21 godinu, a te će prostorije ujedno koristiti i udruge invalida.

Kumovi školi bili su pjevač Toni Cetinski koji je, kada je bio u vojsci u Koprivnici, dobrotvornim koncertom prikupio prvih 70.000 kuna te hrvatska rukometašica Snježana Petika.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strugar je naglasio da je to jedna od 30 školskih zgrada koje će biti otvorene ove godine te jedna od 147 zgrada koje su izgrađene od 2000. do 2002. godine u Republici Hrvatskoj i jedna od deset školskih zgrada koliko ih je izgrađeno u Koprivničko-križevačkoj županiji od 2000. godine.

Ministru Strugaru nakon otvorenja gradonačelnik Zvonimir Mršić predstavio je projekt nove gimnazije, a ministar je u Srednjoj školi razgovarao s maturantima te škole, a zatim je razgledao radove na srednjoškolskoj športskoj dvorani.

(Hina) čmi dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara