Kosor s braniteljima oboljelima od PTSP-a

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor danas je u povodu Dana domovinske zahvalnosti posjetila hrvatske branitelje koji se u KBCu Zagreb liječe od PTSPa.

Tom prigodom je rekla da je prijedlog Zakona o hrvatskim braniteljima zgotovljen, a trenutno se rade izračuni, budući da njegova provedba u cijelosti ovisi o proračunskim sredstvima.

Nastojimo izraditi zakon koji će biti provediv i koji će Hrvatski sabor usvojiti konsenzusom jer je to jamstvo da ga se neće mijenjati sa svakom promjenom vlasti, rekla je Kosor.

Kosor nije govorila detaljnije o zakonskim odredbama, no najavila je da će prijedlog zakona biti dostavljen braniteljima za mjesec dana, a na snagu bi trebao stupiti 1. siječnja iduće godine.

Kako je rekla, u zakonu će najvjerojatnije biti promijenjen ili ukinut rok kojim se temeljem postojećeg zakona braniteljima ograničava vrijeme (do 1997.) dokad su mogli oboljeti od PTSP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
No, dodala je, o tome će odlučiti stručnjaci, a ne političari.

Potpredsjednica Vlade je hrvatskim braniteljima koji se liječe od PTSP-a čestitala Dan domovinske zahvalnosti, naglasivši pritom da bez njih Hrvatska ne bi dobila status kandidata i datum početka pregovora za članstvo u EU.

Govoreći o svojim problemima, branitelji su rekli da teško mogu stupiti u kontakt s predstavnicima ministarstva, te da u bolnicama nema dovoljno kreveta za oboljele.

Neki su se također požalili da ne mogu riješiti svoj status iako se godinama liječe od PTSP-a i imaju liječničke dijagnoze kojima im je potvrđeno da boluju od te bolesti.

(Hina) xmvr yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara