Koštunica će čelnicima EU-a predložiti kantonizaciju Kosova

JEDAN od prijedloga srbijanskog premijera Vojislava Koštunice, u utorak na sastanku s čelnicima Europske unije u Bruxellesu, bit će prijedlog kantonizacije Kosova, izjavio je u ponedjeljak predsjednik Odbora za Kosovo Skupštine Srbije i dužnosnik Koštuničine Demokratske stranke Srbije Dušan Proroković.

"To je naše političko stajalište koji smo izrekli prije mjesec dana i sutra ćemo ga ponoviti. Ono što je zanimljivo, a vezano je za kantonizaciju, jest da smo već u nedjelju dobili reakcije određenih dužnosnika, mislim na zamjenika ministra vanjskih poslova Italije, koji je to ocijenio kao prihvatljivu i ostvarivu ideju", kazao je Proroković na konferenciji za novinare u Beogradu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proroković je ocijenio da je "koncept koji je u prethodne tri godine zastupala međunarodna zajednica na Kosovu potpuno propao" te je kritizirao izjavu šefa UNMIK-a Harrija Holkerija da je "etničko čišćenje prejaka riječ za ono što se dogodilo na Kosovu" i da je spaljeno "nekoliko srpskih crkava".

Prema riječima predsjednika skupštinskog odbora za Kosovo, Holkeri je to kazao kako bi umanjio vlastitu odgovornost za događaje na Kosovu protekloga tjedna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara