Kreće isplata novca štedišama propale Banke splitsko-dalmatinske

Kreće isplata novca štedišama propale Banke splitsko-dalmatinske

Foto: Hina

HRVATSKOJ poštanskoj banci Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka povjerila je posao isplate obeštećenja deponentima Banke splitsko-dalmatinske. Sve 53 poslovnice HPB-a na raspolaganju su deponentima BSD-a koji od petka, 10. lipnja 2016. mogu podnijeti zahtjev za isplatu, priopćeno je iz HPB-a.

Deponente Banke splitsko-dalmatinske čekaju popunjeni obrasci zahtjeva koje mogu preuzeti i podnijeti na naplatu u bilo kojoj poslovnici HPB-a. Prilikom podnošenja zahtjeva vlasnici depozita - fizičke osobe trebaju predočiti važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu, odnosno drugu važeću identifikacijsku ispravu s navedenim OIB-om, a radi potpune identifikacije potrebno je predočiti i izvorni dokument o depozitu (štednu knjižicu, ugovor o oročenju, karticu računa).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Maksimalno obeštećenje 100 tisuća eura

Za deponente Banke splitsko-dalmatinske koji nisu u mogućnosti doći osobno, pripremljeni su obrasci posebne punomoći i moguće ih je preuzeti u svim poslovnicama ili na internetskim stranicama HPB-a.

Isplata fizičkim osobama moguća je u gotovini ili prijenosom na račun, a isplata ostalim deponentima bit će izvršena prijenosom na račun. Maksimalan iznos prava na obeštećenje je 100.000 eura u kunskoj protuvrijednosti po srednjem tečaju HNB-a na dan 25. svibnja 2016.

Deponenti Banke splitsko-dalmatinske svoje zahtjeve mogu podnijeti u roku od 3 godine, najkasnije do 1. lipnja 2019.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara