Legija planira nove atentate u Srbiji

OSOBE s tjeralice raspisane nakon ubojstva premijera Zorana Đinđića na čelu s Miloradom Lukovićem Legijom, kane likvidirati jednog političara i jednog visokog dužnosnika MUP-a Srbije, izjavio je u četvrtak za BBC na srpskom jeziku srbijanski ministar policije Dušan Mihajlović, a prenijeli su beogradski elektronski mediji.

Policija je dobila tek prvo poluvrijeme u borbi protiv osoba s tjeralice koje se, rekao je Mihajlović, dobro kriju i pažljivo prate što se događa u Srbiji.

"Osporavanje i dovođenje u sumnju rezultata policijske akcije Sablja predstavlja artiljerijsku pripremu za drugo poluvrijeme u kojemu oni žele izjednačiti i za početak likvidirati jednog političara i jednog visokog policijskog dužnosnika", kazao je Mihajlović.

Većina onih za kojima je, nakon ubojstva premijera Đinđića, u ožujku raspisana tjeralica, sklonila u zemlje regije i "povezala se s lokalnim mafijama a neki od njih sanjaju snove koje sam iznio", kazao je Mihajlović.

Vlasti u Srbiji svele su organizirani kriminal na razinu koja je normalna za sve demokratske zemlje, rekao je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potraga za Đinđićevim atentatorima u suradnji s Interpolom

Izvršitelji atentata na srbijanskog premijera Zorana Đinđića poznati su, neki su u bijegu, za neke od njih postoje indicije gdje se nalaze i istraga se o tome svakodnevno vodi u suradnji s policijama drugih država, rekao je premijer Vlade Srbije Zoran Živković.

"Cijeli sustav Interpola je uključen u istragu. Postoji i vrlo aktivna bilateralna suradnja s nekim državama. Ne mogu reći koje su to države, ima ih više od deset. Ako bih naveo za koliko kriminalaca imamo indicija da su još uvek ovdje, a koliko ih je izvan zemlje, to bi im pomoglo", kazao je premijer Živković "Večernjim novostima" od petka, ne želeći precizirati koje su sve zemlje uključene u istragu.

"Uhićenja su moguća i sutra i preksutra. Ali, ne mogu garantirati da će se to dogoditi. Nekoga se uhiti onda kad ga precizno locirate i kad ga sustignete. Najprije imamo informacije gdje je netko bio prije 48 sati, pa gdje je bio prije 24 sata, pa gde je bio prije 12 sati. No, kad se spustimo ispod 12 sati, ne postoje šanse da umakne", kazao je Živković, naglašavajući da policijska akcija "Sablja", provedena nakon atentata na premijera Đinđića 12. ožujka, nije završena, već se nastavlja, "samo na manje dramatičan način".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara