Libanon: U izbjegličkom logor Ain el-Hilwehu troje mrtvih, desetak ranjenih

TRI SU osobe ubijene, među kojima dužnosnik Fataha, a desetak je Palestinaca ranjeno u nedjelju kada je nepoznata osoba pucala na skup u kojemu je sudjelovalo oko tisuću osoba u izbjegličkom logoru Ain el-Hilweh na jugu Libanona , doznaje se iz palestinskih izvora.

Na vijest o smrti čelnika Abula Hayje, njegovi su pristaše ispalili u zrak rafale iz strojnice i protutenkovske granate i tako pojačali ionako veliku napetost u najvećem logoru u Libanonu, u predgrađu Saida (40 kilometara južno od Bejruta) u kojemu je smješteno 70.000 izbjeglica, prenosi izvjestitelj AFP-a.

Skup je organizirao Fatah, pokret šefa Palestinske samouprave Jasera Arafata u znak potpore palestinskim zatočenicima u izraelskim zatvorima koji već dva tjedna štrajkaju glađu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Abul Hayja, koji je pogođen s više metaka, podlegao je ranama.

Atentati na Fatah vrlo su česti u Ain El-Hilwehu, gdje su zastupljeni svi političko-vojni pokreti, nacionalistički i islamistički.Već dvije godine taj je logor česta meta atentata eksplozivom, u kojima uglavnom nema žrtava.

Kao i u ostalih jedanaest izbjegličkih logora u Libanonu, libanonska vojska je raspoređena oko logora, ali ne ulazi u nj.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara