Liječnici KB-a "Sestara milosrdnica" traže od vlahušića da ne potvrdi izbor novog ravnatelja

TROJE liječnika Kliničke bolnice "Sestara milosrdnica" poslalo je danas pismo ministru zdravstva Andri Vlahušiću u kojemu ga pozivaju da ne potvrdi izbor novog ravnatelja bolnice, gastroenterologa Marka Duvnjaka.

Upravno vijeće bolnice izabralo je novog ravnatelja 25. srpnja bez potpore troje članova Upravnog vijeća iz bolnice, koji su napustili sjednicu, zatraživši raspisivanje novog natječaja jer je dosadašnji ravnatelj Zvonko Kusić povukao svoju kandidaturu.

Za Duvnjaka se očitovalo ostalih šest članova Vijeća, a njegov izbor u roku od 30 dana treba potvrditi ministar zdravstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zamjenik ravnatelja dr. Mladen Belicza, predsjednik Stručnog vijeća dr. Lucijan Negovetić i predsjednica Znanstvenog vijeća dr. Vida Demarin, zahtijevajući u pismu od ministra Vlahušića da uskrati potporu Duvnjaku, ističu da su u njegovu izboru prekršene norme zakonita i demokratskog postupka.

Troje liječnika upozorava da su zadnji dan natječaja za novog ravnatelja smijenjena i imenovana tri člana Upravnog vijeća te da Marko Duvnjak, za razliku od dosadašnjeg ravnatelja Kusića, nije za svoj program dobio potporu Stručnog i Znanstvenog vijeća.

"Donošenje odluke o novom ravnatelju bez nazočnosti trećine članova Upravnog vijeća iz bolnice u suprotnosti je s intencijom zakona, a izbor kandidata koji nema potporu ustanove ne osigurava unutarnju kvalitetu te odluke", stoji u pismu ministru zdravstva od kojeg se traži da spriječi štetu koja bi se takvim postupkom nanijela najstarijoj bolnici u državi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara