Linić o koaliciji SDP-a IDS-a u osmoj izbornoj jedinici

ŽUPANIJSKE organizacije SDP-a primorskogoranske i istarske županije opredijelile su se za koaliranje s IDS-om u osmoj izbornoj jedinici na parlamentarnim izborima jer su programski slične stranke, a njihovi sukobi na lokalnoj razini ne bi smjeli ometati suradnju na državnoj razini, kazao je danas novinarima član predsjedništva SDP-a i potpredsjednik Vlade Slavko Linić.

Glavni odbor SDP-a donio je odluku o koaliranju, ali razgovori o sporazumu još nisu počeli, kazao je Linić.

Članovi SDP-a iz osme izborne jedinice koja obuhvaća istarsku i dio primorsko-goranske županije okupili su se danas u hotelu Učka na Učki gdje su razmatrali ostvarene rezultate i pripreme za predstojeće parlamentarne izbore.

Linić je nakon susreta kazao da "SDP i IDS prije izbora moraju prevladati razlike", te da "su na riječkom području koalicije stranaka u kojima je bio SDP u prošlih deset godina bile uspješne." Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina dodao je da na lokalnoj razini ne postoji bitno neslaganje SDP-a i IDS-a.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit o procjenama Sindikata da brodogradilište "Viktor Lenac" više ne može čekati nova ulaganja Linić je rekao da je za realizaciju ulaganja kreditorima potrebno oko 60 dana te da se sutra očekuje i odluka najvećeg dioničara Giancarla Zacchella. Ako Nadzorni odbor sutra odobri konsolidaciju brodogradilišta Vlada će "pustiti" jamstva na osnovi zaključenih ugovora. O Upravi brodogradilišta odlučit će kreditori i dioničari, kazao je Linić te dodao da bi sadašnji direktor Damir Vrhovnik trebao ostati u Upravi brodogradilišta jer je "ušao u ulaganje i ima znanja". "Njegov je propust što je previše vjerovao kreditorima i krenuo u investiciju, a da ju financijski nije zatvorio", rekao je Linić.

Linić se osvrnuo i na neke napise u medijima kazavši da se prema nekima čini da postoji veliko nepovjerenje prema SDP-u i njemu osobno, ali da to nije istina i da će to biti potvrđeno na izborima. Unatoč napisima moji odnosi s premijerom Ivicom Račanom su sve bolji, rekao je Linić.

(Hina) hšup mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara