Linić s HSP-om i HSS-om ruši HDZ?

Linić s HSP-om i HSS-om ruši HDZ?
NOVI broj Nacionala otkriva Linićev plan za rušenje HDZ-ove vlade u sljedeća tri mjeseca. Navodno su SDP-ovi ljudi unutar MUP-a, pri odlasku, sa sobom ponijeli torbe sa zanimljivim materijalima uz pomoć kojih će dokazati HDZ-ovu umiješanost u kriminal.

Navodno je Slavko Linić glavni nosilac plana koji bi SDP vratio na vlast, a ključ tog plana je svakodnevna, intenzivna kompromitacija vrha HDZ-a, te paktiranje s HSS-om i HSP-om.

Nacional piše kako bi SDP ostao na vlasti da se obračunao s HDZ-ovcima koji su bili umiješani u različite afere. Najbolji primjer za to je Ivić Pašalić koji je sudjelovao u aferi s Dubrovačkom bankom 1998. godine, aferi Grupo i čudnom preprodajom Večernjeg lista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Čini se da je Račan znao zašto neće pokrenuti istragu oko tih afera i krivce strpa iza rešetaka, piše Nacional koji tvrdi da je premijer želio da Pašalić ostane predjsednik HDZ-a jer bi tada SDP ostao na vlasti još dugo vremena, a HDZ bi tonuo sve dublje zahvaljujući kompromitiranom Pašaliću.

I sadašnji predsjednik HDZ-a Ivo Sanader navodno je sudjelovao u "mutnim" poslovima. Nacional piše kako je Sanader pomogao Miroslavu Kutli u sređivanju kredita za koji je predsjednik HDZ-a dobio 800.000 tadašnjih maraka provizije. 

Prema Nacionalu, niti HDZ neće ostati dužan SDP-u. Navodno se nova vladajuća stranka zanima za nepravilno poslovanje unutar sustava nabave MUP-a, a u to je umiješan vrh SDP-a.

Afere koje bi mogle zanimati HDZ su i natječaj za treću GSM mrežu, slučaj Riječke banke i Viktora Lenca, te prodaja jadranskih hotela stranačkim prijateljima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara