Božo Petrov: Ili će Orešković ostati premijer ili idemo na nove izbore

Božo Petrov: Ili će Orešković ostati premijer ili idemo na nove izbore

Foto: Index

BOŽO PETROV održao je konferenciju za medije u Banskim dvorima u 17 sati. Njegova izjava uslijedila je nakon presice Tomislava Karamarka.

Božo Petrov iznio je stav MOST-a - ili će Orešković ostati premijer, ili Hrvatska ide na prijevremene izbore. Petrov ne želi dati ostavku, ali je spreman tu cijenu platiti ako će to značiti spas za Oreškovića.

Tijek konferencije:

17:07 MOST će donijeti odluku hoće li potpisati za raspuštanje Sabora u sljedećih 24 sata. Odlučit će Nacionalno vijeće. Čujemo razne priče o kupovini, odnosno prebačajima s jedne na drugu stranu. Saborski zastupnici MOST-a danas su potpisali papir, i sutra ćete znati što smo odlučili.

Negativna je percepcija nastala zbog krize koja je nastala. Ona nije uvjetovana svim članovima Vlade, nego individualnom neodgovornošću. Još jednom pozivam sve HDZ-ovce da u ovim trenucima pokažu odgovornost.

17:06 Postoje dvije opcije: Ova Vlada na čelu s Oreškovićem ili novi izbori. Ja sam spreman dati ostavku ako će to tražiti HDZ, kao cijenu da Orešković ostane predsjednik Vlade. Danas se vidi da na sebi nosim nikakvu krivicu. Nama u MOST-u nije stalo do fotelja, meni je svejedno na kojem sam mjestu.

17:05 Građani imaju percepciju da Vlada ne radi dobro svoj posao. Ali zato jer se ovoj Vladi nije dala dobra prilika. Građani e, ukoliko dođe do izbora, bezrazložno trpjeti posljedice nekog neodgovornog čina.

Ne bi htio da se stranka privatizira radi interesa određenih pojedinaca. Nadam se da će shvatiti koju odgovornost nose i nadam se da će prevladati mudrost i odgovornost tih osoba.

17:03 Danas kad se vidi ono na čemu smo inzistirali da je na kraju Povjerenstov potvrdilo, ja na sebi ne vidim nikakve krivice. Ako će trebati platiti tu cijenu, ako će HDZ da bi se sačuvala ova Vlada ja morati otići, ja ću to učiniti.

17:02 Određeni pojedinci su ppovukli nis ishitrenih poteza. Danas pred tim ljudima stoji odgovornosti. Oni bi trebali odlučiti hoće li ova vlada konačno dobiti pravu priliku ili će se na kraju dogoditi da idemo na nove izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za nas postoje te dvije oopcije. Naravno, ako će nam dati konačno pravo i priliku, onda je prvi potez opoziv opoziva Oreškovića. To je mogućnost da se kriza riješi. Ili to ili novi izbori, gdje će se mogućnost preslagivanja dati u prave ruke a to su birači.

Podsjetimo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa dansa je odlučilo da je prvi potpredsjednik Vlade i šef HDZ-a Tomislav Karamarko bio u sukobu interesa zbog iznošenja osobnih stavova i prijedloga za povlačenje Hrvatske iz arbitraže s MOL-om, a osobito na sastanku Vijeća za suradnju, zbog poslovnog odnosa u kojem su bili njegova supruga Ana i njegov prijatelj, savjetnik mađarske naftne tvrtke MOL, Josip Petrović te stavova koje kao dužnosnik zastupao u pogledu arbitražnih postupaka koji se vode između Ine i MOL-a.

>> Povjerenstvo odlučilo: Tomislav Karamarko je u sukobu interesa

Božo Petrov i MOST već tjednima zbog gore navedenog traže odstupanje Karamarka iz Vlade, a tako je krenula i najveća politička drama u novijoj hrvatskoj povijesti.

Podsjetimo i da se danas očekuje ostavka Tomislava Karamarka, koju je HDZ najavio jučer.

Konferenciju za medije pratite uživo na Indexu i Facebooku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara