Londonom će za četiri godine voziti automobili bez vozača

Londonom će za četiri godine voziti automobili bez vozača

Foto: Hina, 123rf

LONDON će u srijedu najaviti plan koji bi trebao omogućiti pojavu prvih automobila bez vozača na britanskim cestama do 2021., objavilo je u nedjelju ministarstvo financija.

Britanski ministar financija Philip Hammond trebao bi na predstavljanju proračuna najaviti i promjene u propisima koji bi automobilskoj industriji bez vozača, u koju bi trebalo uložiti 28 milijardi funti do 2035. godine, omogućilo puštanje u promet tih novih vozila.

Britanija želi imati  vodeću ulogu u razvoju autonomnih vozila. Vlada predviđa 160 milijuna funti za razvoj 5G tehnologije potrebne za razvoj automobila bez vozača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodeće mjesto u svijetu u razvoju tehnologije automobila bez vozača moglo bi dati ogroman poticaj ekonomiji te zemlje.

“Britanija se ubrzano postavlja kao centar izvrsnosti te nove tehnologije... ona predstavlja ogroman potencijal za zemlju", rekao je  Mike Hawes, izvršni direktor SMMT-a, udruženja proizvođača i trgovaca motornih vozila.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz samovozeći automobile, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: samovozeći automobili.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara