M. Đukić ustvrdio da je ova vlada za Srbe opasnija od prijašnje jer je perfidnija

PREDSJENDIK Srpske narodne stranke (SNS) Milan Đukić ustvrdio je danas kako je za ´građane srpske nacionalnosti aktualna hrvatska Vlada opasnija od prijašnje (HDZ-ove) jer je perfidnija´.

Bivša vlada Srbima što se tiče njihovih manjinskih prava nije davala ništa, a sadašnja Vlada govori da im treba dati, a ne daje, ustvrdio je Đukić na današnjoj konferenciji za novinare.

Rekao je da je jučer na saborskom ´aktualnom prijepodnevu´ predsjednik Hrvatskog bloka (HB) Ivić Pašalić izrekao ´strašnu laž da su Hrvati u Donjem Lapcu ugroženi, jer je nogometnom klubu zabranjeno, a svećeniku osporeno pravo održavanja mise u tamošnjem srednjoškolskom centru´.

´Dok je Đukić načelnik u Lapcu pop nikada neće moći održati misu u srednjoškolskom centru, ali pop neće tamo moći održati ni liturgiju´, ustvrdio je.

Đukić tvrdi da se u Hrvatsku nije vratilo 100.000 Srba kako se navodi. Istina je da je izdano 100.000 domovnica, a Srbi se mogu vratiti tek kad im se vrati imovina i obnove domovi, rekao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da je pitanje povratka imovine na nultoj točki, a da se obnova usporava.

Naveo je kako Ministarstvo za javne radove, obnovu i graditeljstvo, na tri stanice upućuje upitnik (izjavu) u kojoj pita podnositelja zahtjeva za povrat imovine žele li naknadu štete ili odustaju od nje.

To po njemu znači da Vlada ne odustaje od nakane da ta imovina jednog dana bude u vlasništvu privremenih posjednika. ´Taj čin definitivno cementira pravo povratka imovine´, zaključio je i dodao da u tom upitniku vlasnike treba pitati žele li do svog povratka iznajmiti svoju kuću ili stan.

Vlada, zaključio je, nema političke volje da se građani srpske nacionalnosti vraćaju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara