M. Granić na predizbornom skupu koalicije DC-HSLS

NA DANAŠNJEM predizbornom skupu koalicije HSLS/DC u Velikoj Gorici predsjednik DCa Mate Granić je rekao da je "zadnji je trenutak za smjenu ove nesposobne vlasti koja je Hrvatsku dovela pred prag bankrota".

Na večerašnjem skupu su predstavljeni kandidati te koalicije za VI. izbornu jedinicu, u kojoj je nositelj liste potpredsjednik DC-a Joško Morić.

"Pruži li joj se prilika, ova će vlast državu odvesti u propast", rekao je Granić, koji je upozorio na "zabrinjavajući" dug od 21 milijardu američkih dolara, unutarnji dug od osam milijardi dolara i vanjsko-trgovinski deficit od osam milijardi dolara.

Granić tvrdi i kako, zbog promašene vanjske politike Hrvatskoj prijeti opasnost da iduće godine ne izbori kandidaturu za ulazak EU. "Ako ne izborimo ulazak 2007. ući ćemo tek 2015. u bloku sa Srbijom i Crnom Gorom, Albanijom i Makedonijom, a što se tiče NATO-a već smo svrstani u tu skupinu", istaknuo je Granić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U ime HSLS-a govorio je potpredsjednik stranke Ivan Čehok upozorivši na, kako je rekao, rasprodaju hrvatskog nacionalnog bogatstva - energetski i bankarski sektor, hotele.

"Ova je vlast antihrvatska jer ne može nahraniti narod. Sve uvozi, ne može potaknuti gospodarstvo. Vlast nije više europska ali slijepo sluša naredbe iz EU", rekao je.

Okupljenima se obratio i potpredsjednik DC Joško Morić, koji će biti prvi na izbornoj listi koalicije HSLS/DC u VI. izbornoj jedinici. On je aktualnu vlast i premijera Ivicu Račana optužio da umjesto razvojne politike, "udaraju po nacionalnim interesima i dostojanstvu, Domovinskom ratu i domoljublju".

"Račanova vlast je preskupa i zato mora otići", proučio je.

Pod sloganom "Nova snaga za bolju Hrvatsku", u ime koalicije HSLS/DC na skupu su govorili i potpredsjednici DC Slobodan Lang i Vesna Škare Ožbolt, te glavna tajnica HSLS-a i šefica Izbornog stožera te stranke Dorica Nikolić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara