makarska - zbog olujne bure ne plove trajekti za brač i hvar

Zbog bure olujne jačine, koja na Makarskom primorju puše prosječnom brzinom od 75, a na udare i do 130 kilometara na sat, od jutros je u prekidu trajektna linija Makarska Sumartin na otoku Braču, a od 11 sati ne plovi ni trajekt na liniji Drvenik Sućuraj na otoku Hvaru.

Bura je oštetila i nadzemne drvene nosače elektrovodova, pa su već od ranog prijepodneva Gornji Tučepi i Gornja Podgora bez struje, iako su radnici makarskog Elektrobiokova na terenu i pokušavaju otkloniti nastale kvarove.

S obzirom na olujnu buru, vozačima koji se kreću državnom cestom D8 na predjelu kod Baškog Polja i na Dupcima nedaleko od Brela preporučuje se oprezna vožnja zbog mogućih jačih bočnih udara vjetra, upozorava makarski Centar za obavješćivanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Autobusni promet na prigradskim linijama prema Splitu i Dubrovniku odvija se normalno, a autobusi iz smjera Zagreba kasne u dolasku u Makarsku oko sat i pol. Iz Makarske, kažu na tamošnjem autobusnom kolodvoru, za sada polasci teku po redu vožnje i nema otkazanih linija.

Temperatura zraka od jutrošnjih osam, u podne je pala na sedam Celzijevih stupnjeva.

(Hina) vrib dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara