Marčana: nastavljeno rušenje bespravno sagrađenih vikendica

Rušenjem četiriju bespravno sagrađenih vikendica danas je Ministarstvo zaštite okoliša, graditeljstva i prostornog uređenja nastavilo jučer započetu akciju uklanjanja bespravno sagrađenih objekata, uglavnom vikendica slovenskih i hrvatskih državljana, u općini Marčana, potvrdila je glasnogovornica Ministarstva Kata Gojević. L

Dodala je kako su jutros 11 vikendica srušili sami vlasnici.

"Akcija se nastavlja dok se ne ukloni svih 40-ak bespravno sagrađenih objekata u Kavranu", rekla je Gojević.

Načelnik marčanske općine Marijan Kostešić kazao je, komentirajući početak rušenja bespravno izgrađenih objekata u Kavranu, kako se od osnutka ta općina protivila i od građevne inspekcije tražila da se zaustavi bespravna gradnja.

"Bespravna se gradnja razmahala u našoj općini i bili smo prisiljeni u suradnji s Ministarstvom početi takvu akciju", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na upit zašto se općina nije oglasila na prijedlog brojnih vlasnika vikendica da sami financiraju izradbu detaljnog prostornog plana, Kostešić je kazao kako nije mogla prihvatiti taj prijedlog kad su vlasnici tih objekata već dobili rješenje o njihovu uklanjanju.

Akcija rušenja "nije hir ni općine ni Istarske županije", nego je to, kako je rekao, "Vladino opredjeljenje i uvjet za ulazak u Europsku uniju".

Glasnogovornica Ministarstva zaštite okoliša i graditeljstva nije mogla potvrditi medijska nagađanja da će se akcija rušenja bespravno sagrađenih objekata u Istarskoj županiji nakon Marčane nastaviti na području grada Vodnjana, odnosno medulinske općine. O tome nisu službeno obaviješteni ni gradonačelnik Klaudio Vitasović, ni načelnik Emil Jakopila.(Hina) xdspo yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara