"Menadžerima" iz Podravke imovina nije zamrznuta jer se ne zna jesu li zaradili?

"Menadžerima" iz Podravke imovina nije zamrznuta jer se ne zna jesu li zaradili?

Tekst: J.C.
Foto: Boris Kovačev / Cropix

SVIH 65 milijuna kredita koje je SMS dobio od Podravke potrošeni su na investicije čime se demantira Uskokova tvrdnja da je novac samo "prenoćio" na SMS-ovom računu prije nego je proslijeđen Fimi, piše Novi list pozivajući se na anonimne izvore bliske istrazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti izvori tvrde kako zasad nije još kristalno jasno za kakva će se kaznena djela na kraju teretiti sudionici "afere Podravka" s obzirom da se u istrazi zasad još ne spominje nikakva zarada osumnjičenih, zbog čega nije ni upućen zahtjev da im se blokira imovina.

Istraga u "aferi Podravka" trebala bi se nastaviti u utorak kada će Županijski sud u Zagrebu donijeti odluku o žalbi na jednomjesečni pritvor koji je izrečen Darku Marincu i ostalim uhićenim menadžerima. Nakon toga bi kao svjedok trebao biti pozvan i bivši predsjednik Nadzornog odbora Podravke Mladen Vedriš koji je bio na čelu tog tijela od srpnja 2007. do svibnja 2008. godine, što znači da je potpisao financijski izvještaj u kojem je opisana transakcija između Podravke i Fime.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara