Mesić: Glasine o Visu kao o NATO-voj glavnoj bazi nemaju veze sa stvarnošću

Mesić: Glasine o Visu kao o NATO-voj glavnoj bazi nemaju veze sa stvarnošću

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić u srijedu se prilikom gostovanja u Splitu gdje je otvorio 12. sajam Gast, osvrnuo na situaciju u kojoj se našao general Mladen Markač zbog isključenja njegova odvjetnika Miroslava Šeparovića iz postupka pred haškim sudom, kao i na nedavnu presudu međunarodnog suda pravde o genocidu u BiH, te na glasine o tome da će Vis postati glavna NATO-ova baza .

Nedavna presuda međunarodnog suda pravde o genocidu u BiH, prema kojoj je najviše sudsko tijelo Ujedinjenih naroda oslobodilo Srbiju od optužbe da je provodila genocid na teritoriju susjedne Bosne i Hercegovine, još uvijek je aktualna, kako među Srebreničanima (Udruga preživjelih Srebreničana najavila je, podsjećamo, da će 14. ožujka početi kolektivno iseljavati iz Srebrenice jer im vlasti oduzimaju svaku mogućnost života nakon povratka), tako i među hrvatskim političarima.

Hrvatski se predsjednik Stjepan Mesić tako u srijedu, prilikom gostovanja u Splitu na novinarski poticaj, osvrnuo, između ostalog, i na spomenutu presudu.

Mesić je tako izjavio da je ista mnoge iznenadila, a "posebno one koji su se još sjećaju rata i žrtava koje su i Hrvatska i BiH kao žrtve brutalne agresije imali", dodavši pri tome kako će "Srbija malo teže postati kandidat za EU".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan o slučaju Mladena Markača i isključenju njegova odvjetnika iz postupka pred haškim  sudom, Mesić je prokomentirao kako su "odvjetnici tu situaciju trebali predvidjeti da ne bi došlo do komplikacija tijekom sudskog postupka".

"Meni je žao što je do toga došlo, ali se nadam da će odvjetnici uspjeti naći konsenzus i da će general Markač dobiti sasvim dobre uvjete za obranu." - kazao je Mesić.

Mesić je prilikom gostovanja u Splitu opovrgnuo i glasine o Visu kao o glavnoj bazi NATO-a, postavivši novinarima pitanje "Tko vas je to prevario?", dodavši kako je čuo da se o tome priča, no da spomenute glasine "nemaju nikakve veze sa stvarnošću".

B.S.
Foto:D.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara