Mesić razgovarao s Tomcem i Fumićem o obilježavanju 60. obljetnice ZAVNOH-a

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić primio je danas potpredsjednika Hrvatskog sabora Zdravka Tomca i predsjednika Saveza antifašističkih boraca i antifašista Ivana Fumića s kojima je razgovarao o pripremama za obilježavanje 60. obljetnice ZAVNOH-a i prisajedinjenja Istre, otoka i Međimurja matici zemlji Hrvatskoj.

Nakon razgovora Tomac je novinare izvijestio da ga je Predsjedništvo Hrvatskog sabora zadužilo da u dogovoru sa Savezom antifašističkih boraca i antifašista dogovori organizaciju proslave 60. obljetnice ZAVNOH-a i prisajedinjenja Istre, otoka i Međimurja matici zemlji Hrvatskoj u kojem bi sudjelovali najviši državni dužnosnici.

Svečana sjednica Hrvatskog sabora i prijam trebali bi se održati 13. lipnja ove godine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Planira se održati i svečana akademija u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" na kojoj bi nazočili i osam vijećnika ZAVNOH-a.

Tomac je rekao da su temelji hrvatskog Ustava i države stvoreni zaključcima ZAVNOH-a i na antifašizmu te bi tome u medijima i kroz nastavne programe u školama trebao dati veći značaj.

Obilježavanje prisajedinjenja Istre, otoka i Međimurja na državnoj razini bi se organiziralo u rujnu kada se i navršava 60. obljetnica, doznaje se u Predsjednikovu uredu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara