Milanović o nastavku arbitraže: "Odosmo mi, neka se oni dalje igraju s tom igračkom"

Milanović o nastavku arbitraže: "Odosmo mi, neka se oni dalje igraju s tom igračkom"

Foto: Hina

ŠEF SDP-a Zoran Milanović pred novinarima je komentirao odluku suda u Haagu, koji je odlučio kako se arbitraža između Slovenije i Hrvatske nastavlja, iako je Slovenija prekršila pravila.

"Na taj način štite svoju vjerodostojnost koja je bila okrnjena. Netko u sudu je radio nešto što nije smio. Taj postupak je gotov, mi sudjelovati nećemo. Mislim da tako svi u Hrvatskoj misle. Odluka koju donesu, neka je drže za sebe jer nas ne obvezuje i nećemo se po njoj ponašati", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Također je kazao kako su se svi u Hrvatskoj nadali da će postupak biti čist, no da to nije bilo slučaj. Smatra da je arbitraža gotova.

"Mi nismo vodili državu zadnjih 6 mjeseci i nemam informacije što je ova Vlada radila. Kad pobijedimo  mi ćemo to nastaviti jer smo mi taj postupak i priveli kraju što se toga tiče. Nema dalje. Formalno izlazimo iz postupka. Odluka Sabora je donesena. To je bilateralni ugovor. Ušli smo u dobroj vjeri, a izašli kad smo utvrdili da s druge stane nema dobre vjere što je priznalo i dvoje Slovenaca kad su dali ostavku.

Mislim da bi zadatak suda bio da arbitrira o graničnom pitanju, a ne o etici. O tome je arbitrirao Hrvatski sabor. Odosmo mi. Neka se oni igraju dalje s tom igračkom", rekao je Milanović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara