MINISTAR FLEGO: vjerojatno se odustaje se testiranja na opojne droge

Ministar znanosti i tehnologije Gvozden Flego danas je za posjeta Rijeci najavio da će se vjerojatno odustati od prijedloga obveznog testiranja na opojne droge u studentskim domovima.

Utvrdilo se da ima djelotovornijih načina borbe protiv droge te da je taj način preskup, rekao je ministar.

Ministar Flego razgledao je danas završne radove u opremanju i uređenju Medicinskog i Pomorskog fakulteta te Studentskog naselja Sveučilišta u Rijeci. Na konferenciji za novinstvo nakon razgledanja izrazio je zadovoljstvo viđenim. Kazao je da je s rektorom riječkog Sveučilišta akademikom Danijelom Rukavinom razgovarao o nastavku gradnje tog sveučilišta potporom državnog proračuna. Istaknuo je kako je osnovna zajednička namjera stvoriti sveučilišni kampus u sadašnjoj vojarni na Trsatu u Rijeci.

Rektor Rukavina je kazao kako su Sveučilište i Ministarstvo sa Zagrebačkom bankom sklopili ugovor o dodjeli 140 milijuna kuna za uređenje i modernizaciju sveučilišnih ustanova. Rukavina je, govoreći o rješavanju stambenog pitanja sveučilišnih profesora i znanstvenih novaka, najavio ponudu vrlo povoljnih stambenih zajmova za 250 do 300 profesora i novaka do svibnja ove godine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad se iseli vojska i možda održe Mediteranske igre u Rijeci 2009., Sveučilište u vojarni na Trsatu planira početi prvu fazu uređenja kampusa, najavio je Rukavina, navevši da će se najprije urediti prostor za oko 2200 postelja, športsko-zabavni sadržaji, sveučilišna knjižnica i centri za sveučilišne studije prirodnih i humanističkih znanosti.

Ministar Flego je na novinarsko pitanje kazao kako se nada da će Zakon o visokom školstvu biti uskoro prihvaćen te da nov način studiranja počinje u jesen 2004.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara