MINISTAR PICULA PRIMIO CIVILNOG UPRAVITELJA UN-A NA KOSOVU

Hrvatski šef diplomacije Tonino Picula razgovarao je u utorak u Zagrebu s civilnim upraviteljem UNa na Kosovu Michaelom Steinerom o stanju u regiji, a posebice na Kosovu, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova.

Steiner je kao najveće probleme s kojima se susreće naveo veliku nezaposlenost na Kosovu koja potiče njegove stanovnike na emigriranje. Veliki problem predstavlja i organizirani kriminal te još uvijek neriješen političko-pravni status Kosova, kazao je.

Postupni pad interesa međunarodne zajednice za neriješena pitanja na Balkanu također se negativno odražava na situaciju na terenu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Picula, nastavlja se u priopćenju, naglasio je da je interes RH stabilna regija. Hrvatska želi svojim primjerom potaći ostale na slijede njezin put u rješavanju otvorenih pitanja. Rješavanje statusa Kosova ne smije destabilizirati regiju, niti dovesti u pitanje granice susjednih država, naglasio je ministar.

U priopćenju se dodaje da je Hrvatska spremna doprinijeti smirivanju stanja i stvaranju uvjeta za održiv razvoj Kosova intenziviranjem gospodarske i kulturne suradnje, te pojačanom suradnjom na suzbijanju organiziranog kriminala.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara