Ministar unutarnjih poslova razgovarao sa sindikatima zaposlenih u MUP-u

MINISTAR unutarnjih poslova Marijan Mlinarić razgovarao je danas s predstavnicima triju sindikata koji djeluju u MUPu, Sindikata policije Hrvatske, Nezavisnog sindikata djelatnika MUPa i Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika.

Sastanku su prethodili odvojeni susreti sindikata s državnim tajnikom MUP-a Ivicom Buconjićem, na kojima su sindikalci iskazali svoja stajališta u vezi problema policijskih službenika, prije svega velikim brojem pokrenutih sudskih postupaka zbog prekovremenih sati, naknade za civilna odijela, božićnice i dara za djecu za 2000. godinu, priopćio je Sindikat državnih službenika.

Mlinarić je pozvao sindikate na suradnju i naglasio da se problemi koji su se nakupili u prethodne četiri godine ne mogu riješiti u mjesec dana.

Izrazio je spremnost da se nesporna potraživanja po kolektivnom ugovoru riješe dogovorno, te da sindikati dostave podatke kako bi se za to mogla zatražiti proračunska sredstva. Treba dogovoriti modalitete nagodbe, koga će obuhvatiti i kojom će se dinamikom sredstva isplaćivati, izjavio je Mlinarić.

Dodao je da će razgovarati s ministrom financija Ivanom Šukerom kako bi se vidjelo što je realno moguće učiniti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sindikalci su Mlinarića upoznali i s drugim problemima policijskih službenika, od malih plaća do nemogućnosti napredovanja u službi.

Dogovoreno je da sindikati dostave MUP-u prijedloge izmjena postojećih zakona i propisa, te kako unaprijediti praksu organizacije rada unutar sustava.

Na dnevnom redu bila su i stajališta sindikata oko zaključivanja posebnih kolektivnih ugovora za policiju, što je bio prijedlog Sindikat policije Hrvatske, odnosno jedinstvenog kolektivnog ugovora za sve državne službenike, a zatim rješavanje pojedinih djelatnosti kroz anekse, što zastupa Sindikat državnih službenika, a sukladno je dogovoru sindikalnih središnjica.

(Hina) xpp/md ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara