Misija OESS-a čestita Hrvatskoj na statusu kandidata za EU

DODJELJIVANJE Hrvatskoj statusa kandidata za članstvo u Europskoj uniji (EU) kao i datuma početka pregovora o pristupanju EU priznanje je velikog napretka koji je Hrvatska ostvarila, izjavio je danas voditelj Misije OESS-a u Republici Hrvatskoj Peter Semneby.

U poruci kojom pozdravlja odluku Europskog vijeća o dodjeljivanju Hrvatskoj statusa kandidata za članstvo u EU, veleposlanik Semneby čestitao je Vladi i hrvatskim građanima ostvarivanje jednog od svojih najvažnijih ciljeva, ističe se u priopćenju Misije OESS-a u Republici Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Veleposlanik Semneby naveo je, dodaje se u priopćenju, kako je Hrvatska preuzela odgovornosti vezane uz novi status te kako put do punoga članstva zahtijeva od Hrvatske da se uhvati u koštac s budućim izazovima.

"OESS će na tome putu biti pouzdan partner. Nastavit ćemo pomagati Hrvatskoj u pitanjima utvrđenima u mišljenju Euroske komisije te u nacrtu Sporazuma o europskom partnerstvu, uključujući povratak izbjeglica i povrat imovine, jačanje regionalne suradnje, reformu pravosuđa, zakona o medijima te zaštitu ljudskih i manjinskih prava", dodao je veleposlanik.

"Status kandidata koji je Hrvatska dobila šalje snažan pozitivan signal drugim zemljama u regiji. Hrvatska može odigrati veliku ulogu u daljnjem procesu normalizacije i promicanju pomirbe", zaključio je veleposlanik Semneby.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara