Mjesec za sjećanje: Šef vrgoračkog SDP-a se oženio i postao predsjednik Gradskog vijeća

Mjesec za sjećanje: Šef vrgoračkog SDP-a se oženio i postao predsjednik Gradskog vijeća

Foto: Facebook

BIO JE ovo uistinu mjesec za sjećanje za šefa vrgoračkog SDP-a Radu Bobanca. Počelo je odlično, a završilo još bolje. Na izborima 5. lipnja ušao je u Gradsko vijeće Vrgorca, danas je, pak, izabran za predsjednika Gradskog vijeća. U međuvremenu se stigao i oženiti za partijsku drugaricu Moranu Martinić Dragan iz Supetra, članicu predsjedništva županijskog SDP-a, a od 14. lipnja i vijećnicu Županijske skupštine.

Na vjenčanju Milanović, ali i Šprlje

Morana Martinić Dragan danas Bobanac ušla je u Skupštinu kao zamjena Anti Ćaleti, donedavnom potpredsjedniku županijskog SDP-a, koji je nakon rada u kabinetu ministra Arsena Bauka pred izbore našao zaposlenje u Agenciji za plaćanje u poljoprivredi te je preselio u Zagreb. Dakle, može se konstatirati, iznimno uspješan mjesec za novopečene supružnike Bobanac koji su se upoznali još kao mladi forumaši SDP-a. 

Rade i Morana vjenčali su se 18. lipnja, dan prije drugog kruga izbora u Vrgorcu. Proslava je priređena u hotelu u Makarskoj, a na fešti se okupio vrh stranke predvođen predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem. Došli su i tajnik Dragovan, bivši ministar Jakovina, šef županijskog SDP-a Bauk, povjerenik za Split Parić, ali i MOST-ov ministar pravosuđa Šprlje, veliki prijatelj Rade Bobanca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je da je Bobanac na čelu vrgoračkog SDP-a naslijedio Mirka Pranića, oca aktualnog gradonačelnika Ante Pranića, koji je u vezi sa kćeri Nade Jelavić, koja mu je ispred HDZ-a bila protukandidatkinja na izborima za gradonačelnika.

O Vrgorcu: "Popuštanja nema, to nam generacije koje dolaze nikada ne bi oprostile"

Mali je Vrgorac, no problemi su veliki. Bobanac nam kaže da je nakon četvrt stoljeća vlasti HDZ-a financijska situacija katastrofalna i da se moraju poduzeti drastične mjere. Počelo je rezanjem plaća, no tu neće stati. Do petka bi gradonačelnik Pranić na stol trebao dobiti izvještaj o financijskom stanju ustanova i gradskih firmi.

"Komunalno je u gubicima pet milijuna kuna, knjižnici prijeti isključenje vode i struje. Nije da u Vrgorcu nije bilo novca. Od 2001. godine kroz Vrgorac je prošlo 400 milijuna kuna državne pomoći, ali ona je katastrofalno iskorištena. Naše mjere nisu populističke, nego nužne da spasimo Vrgorac financijske katastrofe i kolapsa. Moramo konsolidirati situaciju i svi podjednako podnijeti taj teret. Popuštanja nema, generacije koje dolaze to nam nikada ne bi oprostile", odlučan je šef vrgoračkog SDP-a.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara