Murganić komentirala aferu s poklonima za siromašne: "Bili smo i u Domu za nezbrinutu djecu"

Murganić komentirala aferu s poklonima za siromašne: "Bili smo i u Domu za nezbrinutu djecu"

Foto: Hina

MINISTRICA demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić izjavila je da joj je žao što su posjet predstavnika njezinog ministarstva privatnom dječjem vrtiću i podjela poklona s oznakom Europskog socijalnog fonda "za najpotrebitije" stavljeni "u ne baš dobar kontekst", istaknuvši kako se radilo o promotivnim materijalima tih fondova, a pokloni nisu nabavljeni iz sredstava namijenjenih humanitarnim organizacijama.

>> UŽIVO Nada Murganić govorila na sjednici vlade, ni slova nije kazala o aferi s paketićima za siromašne

>> AFERA PAKETIĆI Prijavite ministricu antikorupcijskom uredu EU-a, možete im pisati na hrvatskom

"Radi se o sredstvima iz tehničke pomoći koje ministarstva koja provode programe iz europskih fondova imaju na raspolaganju. To su sredstva namijenjena za edukaciju i zapošljavanje kadrova te, između ostalog, za različite oblike promidžbe tih aktivnosti, odnosno tih fondova", rekla je Murganić novinarima uoči vladine sjednice.

''Odlučili smo taj dio promidžbe, a radi se o iznosu od 50 tisuća kuna, koristiti tako da donesemo simbolične poklone tamo gdje postoje potrebe, stavimo oznake naših fondova i na taj način predstavljamo ono što ti fondovi rade'', kaže Murganić.

U prosincu, koji je mjesec darivanja, u program su stavili nekoliko škola i vrtića, gdje kroz poklone, čija je vrijednost do 2000 kuna, predstavljaju te fondove na najbolji način te oni postaju vidljivi upravo onima za koje su i namijenjeni.

Kaže da se radi o promidžbi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moram naglasiti da taj novac ima namjenu promidžbe, ne može se upotrijebiti za ništa drugo, a nije uzet iz mase sredstava za humanitarnu pomoć ni za fondove iz socijalnih programa, koji se dodjeljuju na osnovu natječaja", rekla je Murganić i najavila nastavak takvih aktivnosti.

"Nije dobro komentirati da su sredstva iz europskih fondova i humanitarne pomoći zloupotrijebljena jer to nije tako. Bili smo prije dva dana u Nazorovoj, isto smo s tim naljepnicama donijeli djeci prikladne male poklončiće koji će ih razveseliti. Nastavit će se s tim aktivnostima, danas smo se spremali u jednu školu u Dalmatinskoj zagori, odakle su javili da im treba nešto knjiga za potrebe školske knjižnice", dodala je ministrica.

I njezino ministarstvo oglasilo se priopćenjem oko "afere paketići" istaknuvši kako je dječji vrtić Blažena Hozana javna ustanova koju pohađaju djeca roditelja različitog imovinskog statusa, a neka djeca vrtić pohađaju besplatno. Ministarstvo je sredstva namijenjena promociji fondova željelo ustupiti potrebitim obiteljima umjesto plaćenoga oglašavanja u medijima, kaže se u priopćenju.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara