Musharraf sumnja da je napad u Quetti organiziran "izvana"

PAKISTANSKI predsjednik Pervez Musharraf osudio je u subotu krvavi teroristički napad na šijitsku džamiju u gradu Quetti, rekavši da je možda riječ o djelu protupakistanskih elemenata.

"Ne možemo isključiti mogućnost djelovanja izvana, ali ćemo prije donošenja ikakvih zaključaka provesti temeljitu istragu", rekao je Musharraf novinarima nakon povratka s dvotjedne turneje Europom i SAD tijekom koje je pokušao umiriti strahove potencijalnih ulagača nakon niza napada na zapadne i kršćanske ciljeve u Pakistanu prošle godine.

"Bez obzira na to je li riječ o vjerskim ili sektaškim ekstremistima, to su primitivci i divljaci", rekao je Musharraf o napadačima na džamiju, najavivši da će se sa svima odgovornima za taj zločin "strogo obračunati".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema posljednjim podacima pakistanske humanitarne organizacije Edhi, najmanje 48 ljudi poginulo je, a 65 ih je ranjeno u petak u džamiji u Quetti kad je nepoznati muškarac, prilikom izlaska s molitve, na vjernike bacio nekoliko ručnih granata i otvorio vatru iz lakog oružja, a dvojica su aktivirala eksploziv na vlastitim tijelima.

"Tijekom noći od posljedica ranjavanja umrle su još četiri osobe, pa je broj poginulih dosegao 48, među kojima su i trojica napadača", izjavio je dužnosnik Edhija Naim Ahmed.

U vojnoj bolnici još je 40 osoba na liječenju, među kojima je pet u teškom stanju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara