Muzejsko-edukativni projekt "U slast" za najmlađe

TIJEKOM  mjesec dana uoči Međunarodnog dana muzeja, 25 muzeja grada Zagreba, Zagrebačke i Krapinskozagorske županije organiziraju edukativnu i nagradnu igru "U slast" izložbe, radionice i igraonice na temu prehrane, najavljeno je danas na konferenciji za novinare Sekcije za muzejsku pedagogiju pri Hrvatskom muzejskom društvu.

Muzeji koji sudjeluju u projektu postavit će od 16. travnja do 16. svibnja izložbe o prehrani, od načina kuhanja u Aziji i Africi, te hrane pračovjeka do jelovnika zagrebačkih restorana s početka 20. stoljeća i motiva hrane u umjetničkim djelima muzejskih zbirki.

Djeca mogu razgledati izložbe i sudjelovati u nagradnoj igri kupnjom knjižice koja služi kao ulaznica i vodič za sve muzeje u projektu. U knjižicu se bilježi svaki posjet muzeju, a za moguće nagrade treba prikupiti najmanje deset žigova.

Andreja Smetko iz Hrvatskog povijesnog muzeja podsjetila je da se slične akcije održavaju od 1996. s ciljem poticanja samostalnih posjeta djece muzejima i aktivnog sudjelovanja u njima. Uz to što će naučiti ponešto o hrani, djeca će se upoznati sa stalnim zbirkama muzeja, dodala je Smetko.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditeljica projekta, Dubravka Habuš-Skendžić iz Muzeja Prigorja najavila je da će se nagrade izvlačiti na završnoj svečanosti 18. svibnja, na Međunarodni dan muzeja u Muzeju Prigorja.

Uz muzeje Zagreba i okolice projektu su se tematski pridružili muzeji u Splitu, Visu, Pazinu i Koprivnici.

(Hina) ag az

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara