Na bečkom Opernballu bili Sanader, Žužul i Biškupić

Na bečkom Opernballu bili Sanader, Žužul i Biškupić

TRADICIONALNI 48. bal u Državnoj bečkoj Operi, "Opernball 2004", kao vrhunac sezone balova u Beču pokazao je najbolju stranu balske tradicije i protekao je u najboljem redu uz vrlo bogati umjetnički program, kazala je organizatorica Balla Elizabeth Guertler.

Direktor Bečke opere Jan Hollender izrazio je zadovoljstvo što je na balu bilo mnogo uglednika iz austrijskog političkog, gospodarskog i kulturnog života i njihovih gostiju iz inozemstva.

Među njima gosti austrijskog saveznog kancelara bili su predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader i ministar kulture Božo Biškupić sa suprugama, a gosti austrijske ministrice vanjskih poslova Benite Ferrero Waldner šest ministara vanjskih poslova, među njima i hrvatski Miomir Žužul. Gost austrijskog predsjednika Thomasa Klestila bio je poljski predsjednik Aleksandar Kwasniewski.

"Na balu sam bio na poziv austrijskog kancelara Wolfganga Schuessla - jednog od vodećih europskih državnika koji je podržavao Hrvatsku na njezinom putu i pristupu u EU i koji je to uvijek činio", izjavio je nakon bala predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader. Dodao je da je to bila prigoda razgovarati sa nizom državnika.

"Susreo sam se sa austrijskim predsjednikom Klestilom, poljskim predsjednikom Kwasniewskim i sa nizom ministara iz europskih zemalja. Razmijenili smo mišljenja i stajališta o aktualnoj situaciji u Hrvatskoj, ali bila je to i prilika da se zatraži potpora za hrvatski put prema EU. Bio je to lijep i koristan događaj kojeg smo iskoristili za promicanje interesa Hrvatske, zaključio je premijer Sanader nakon sudjelovanja na bečkom Opernballu noćas.

Po podacima bečke policije uhićeno je sedam od oko 450 prosvjednika, a pet je policajaca, koji su sudjelovali u osiguranju tog događaja lakše ranjeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bal je u 22 sata svečano otvorio austrijski predsjednik Thomas Klestil sa suprugom.

Među šest tisuća osoba na ovogodišnjem Opernballu bio je i veliki broj poznatih osoba iz svijeta zabave i medija.

Američka glumica Andie MacDowell, u elegantnoj crno-bijeloj večernjoj haljini izrazila je ushićenje balom.

"Ovdje je doista predivno", komentirala je.

Milijuni Austrijanaca uživo su preko svojih televizijskih ekranama pratili tradicionalni bečki Opernball.

Ulaznice za bal koštale su od 215 do 16.000 eura, a rasprodane su prije više mjeseci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara