Na Mirogoju položeni vijenci na grob prvog hrvatskog predsjednika

Na Mirogoju položeni vijenci na grob prvog hrvatskog predsjednika

U POVODU treće obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana na njegov grob na zagrebačkom groblju Mirogoju položili su vijence i zapalili svijeće izaslanstva hrvatske Vlade, političkih stranaka i njihovih ogranaka, udruga kao i brojni građani koji su u Zagreb došli iz raznih dijelova zemlje i inozemstva.

U ime Vlade vijenac na grob Franje Tuđmana položili su potpredsjednik Vlade Ante Simonić i ministri Gordana Sobol i Andro Vlahušić.

Na grob prvog hrvatskog predsjednika i predsjednika i osnivača Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u ime stranke položio je predsjednik Ivo Sanader.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na čelu izaslanstva Hrvatskog bloka (HB) vijenac je položio predsjednik Ivić Pašalić. Vijence na grob Franje Tuđmana položilo je i izaslanstvo Demokratskog centra (DC) na čelu s Matom Granićem i Vesnom Škare-Ožbolt kao i izaslanstvo Hrvatskog istinskog preporoda (HIP) na čelu s Miroslavom Tuđmanom.

Paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca počast prvom hrvatskom predsjedniku odala su i izaslanstva brojnih udruga proizašlih iz Domovinskog rata kao i mnogi građani koji su došli u Zagreb osobnim vozilima i autobusima iz raznih dijelova zemlje i inozemstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara