Na sastanku o budućnosti Iraka 43 iračka političara

NA SKOROŠNJEM sastanku u južnom Iraku o političkoj budućnosti te zemlje SAD očekuje oko 43 iračka političara njih 14 su bivši emigranti, a 29 ih je iz Iraka, rekao je jedan vodeći irački političar u srijedu.

Čelnik Iračkog nacionalnog kongresa Ahmad Chalabi rekao je da će se taj sastanak održati u subotu, u zrakoplovnoj bazi Ali ibn Abi Talib kod Nasirije.

Američki potpredsjednik Dick Cheney također je rekao da će sastanak biti u subotu, no njegov je ured naknadno izvijestio da će se održati kasnije, ovisno o stanju sigurnosti na terenu.

Vladavina Sadama Huseina pala je u srijedu kada su američke vojne jedinice ušle u Bagdad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Očekuje se da će jednodnevni sastanak voditi tri američka dužnosnika - posebni izaslanik Bijele kuće Zalmay Khalilzad, zamjenik ministra vanjskih poslova Ryan Crocker i neimenovani savjetnik američkog ministra obrane, rekao je Chalabi u telefonskom razgovoru za Reuters.

Glasnogovornik američkog Ministarstva vanjskih poslova Richard Boucher kaže da je i mjesto sastanka upitno. "To ovisi o stanju sigurnosti i borbama u Iraku", rekao je Boucher novinarima.

Glavna iračka šijitska skupina, Vrhovno vijeće za islamsku revoluciju u Iraku, izvijestila je da će bojkotirati taj sastanak zbog prisutnosti američke vojske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara