na sutrašnjoj sjednici u splitu vlada će raspravljati o cestogradnji, u dugopolju sjednica povjerenstva za građenje javnih cesta

Do početka ovogodišnje turističke sezone, odnosno do konca lipnja u promet će biti pušteno novih 177 kilometara autocesta, uglavnom na autocesti ZagrebSplit, a ta bi autocesta u cijelosti trebala biti gotova pred početak turističke sezone 2005., informacija je koja će se sutra naći pred hrvatskom Vladom i Povjerenstvom za građenje javnih cesta.

Informacija o cestogradnji bit će glavna tema sutrašnje sjednice Vlade koja će se održati u Splitu, a prije same sjednice u Dugopolju će biti održana i sjednica Povjerenstva za građenje javnih cesta kojemu je na čelu premijer Ivo Sanader.

Kako je već najavljivano, do 30. lipnja ove godine, uglavnom na autocesti Zagreb-Split, u promet će biti pušteno 177 kilometara. Nakon toga na toj autocesti trebat će dovršiti još tunel Mala Kapela, most preko Krke, te još 33 kilometra dionice Pirovac-Vrpolje, a autocesta bi u cijelosti trebala biti gotova do početka turističke sezone iduće godine. Kako se doznaje u Banskim dvorima, Vlada i Povjerenstvo sutra će razmotriti strateške prioritete u cestogradnji, te pitanje prilaznih cesta na autocestu.

Vlada bi sutra, kako se očekuje trebala odlučiti i o raspisivanju javnog natječaja za kandidate za Vijeće Hrvatske agencije za telekomunikacije.

To Vijeće, koje upravlja Agencijom, ima pet članova. Članove Vijeća na prijedlog Vlade imenuje Hrvatski sabor, a sam Zakon o telekomunikacijama predviđa mogućnost da Vlada objavi javni poziv za kandidate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema novom Zakonu o telekomunikacijama Agencija objedinjuje dosadašnje dvije institucije - Zavoda i Vijeća za telekomunikacije.

Vlada će, kao i na dosadašnje dvije sjednice, na dnevnom redu imati i niz kadrovskih pitanja, pa se tako očekuje i razrješenje Stipe Čačije s dužnosti pomoćnika ministra unutarnjih poslova.

Unatoč ranijim najavama, Vlada sutra neće raspravljati o prijedlogu izmjena Zakona o privatizaciji i prijedlogu da se ugasi Hrvatski fond za privatizaciju. Taj je prijedlog upućen u doradu, a ministarstva su dobila zadaću da dostave popis i procjenu nekretnina i drugih vrijednosti koje imaju u vlasništvu. Prema očekivanjima iz Banskih dvora, za to će trebati još oko mjesec dana.

Za boravka u Splitsko-dalmatinskoj županiji pojedini članovi Vlade održat će prije vladine sjednice niz sastanaka iz svog djelokruga.

(Hina) nb sšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara