NAJAVA-GOSPODARSTVO-ZA SRIJEDU 11. KOLOVOZA

Najavljujemo značajnije informacije za srijedu, 11. kolovozaL

ZAGREB - Cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima u srpnju su ove godine porasle za 0,9 posto u odnosu na lipanj, dok su u odnosu na srpanj prošle godine povećane za 4,6 posto, objavio je Državni zavod za statistiku.

U prvih sedam mjeseci ove godine u odnosu na isto razdoblje lani, cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima bile su veće za 2,1 posto.

ZAGREB - U Hrvatsku su tijekom prvih šest ovogodišnjih mjeseci turisti više dolazili individualno (57 posto) nego organizirano, ali su gosti koji su došli u organizaciji agencija ostvarili više noćenja (52,2 posto), podaci su Državnog zavoda za statistiku.

Od ukupnih 2,8 milijuna registriranih turista u Hrvatskoj u prvom ovogodišnjem polugodištu njih 57 posto ili 1,6 milijuna došlo je individualno, što je u odnosu na isto lanjsko razdoblje 2 posto manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BAŠKA VODA - Hotelsko-turistička tvrtka Hoteli Baška Voda d.d. sa makarske rivijere prvo je ovogodišnje polugodište završila s gubitkom od 5,68 milijuna kuna, što je za 41,3 posto veći gubitak nego u istom razdoblju prošle godine. Ukupni su prihodi Hotela Baška Voda u prvom polugodištu ove godine, po podacima dostavljenima Varaždinskoj burzi, iznosili 6,95 milijuna kuna i bili su 13,4 posto manji nego u istom polugodištu prošle godine.

Urednik:Darko Buković

tel:01/4808 607

Faks:01/4808 821

(Hina) xdb ydb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara