NAKON GAŠENJA FAK-A ZBORNIK "FAK OS" OBJAVLJEN NA INTERNETU

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je na svojim internet stranicama novu besplatnu knjigu zbornik "FAK OS" s proznim radovima autora koji su 2002. u Osijeku nastupili na, nedavno ugašenom, Festivalu A književnosti (FAK).

Tom knjigom broj izdanja objavljenih na web adresi projekta Besplatne elektroničke knjige (www.elektronickeknjige.com), popeo se na dvanaest.

Internet zbornik donosi ulomke iz romana i priče autora koji su prihvatili poziv na sudjelovanje DPKM-a - Rujane Jeger, Miroslava Kirina, Tahira Mujčića, Darka Pekice, Ede Popovića, Vedrane Rudan, Đermana Senjanovića-Ćiće i Ante Tomića.

Zbornik daje presjek raznolike i bogate hrvatske prozne produkcije srednje i mlađe generacije pisaca u 2002.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
DPKM je nevladina udruga osnovana 2000. sa svrhom promicanja književnosti na novim medijima, na internetu i CD-ROM-u.

Od prvog naslova u projektu ("Tour de force" Krešimira Pintarića) iz 2001. objavljeno je još 11 naslova, a četiri nova bit će objavljena u narednih nekoliko mjeseci (knjige Roberta Perišića, Nenada Rizvanovića, Marija Brkljačića i Krešimira Pintarića).

Projektom, koji bi trebao biti dovršen 2005., predviđeno je objavljivanje 20 besplatnih elektroničkih knjiga.

Jedno od najčitanijih izdanja, knjigu Noama Chomskog "Mediji, propaganda i sistem", koja je objavljena na webu u lipnju 2003., dosad je pročitalo oko 7500 ljudi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara