Nastavljeno suđenje optuženima za silovanje i ubojstvo Anđele Bešlić

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Splitu danas je ispitivanjem svjedoka, nakon više od godinu dana, nastavljeno suđenje rođacima Ivanu (41) i Pavlu Bulju (48) iz Sinja, optuženima da su 3. ožujka 2002. silovali i ubili 17-godišnju Anđelu Bešlić.

Danas su svjedočili supruga optuženog Ivana, Jadranka Bulj, suprug njezine kume Goran Milošević i automehaničar Ante Ezgeta, koji je popravljao Buljev automobil korišten u počinjenju zločina.

Sukladno Zakonu o mladeži, suđenje je zatvoreno za javnost, budući da je žrtva bila malodobna.

Svjedoci su, kako se doznaje, i pred sudom ostali pri iskazima danim u istrazi i time osporili alibi Ivana Bulja koji je u istrazi izjavio kako je te večeri, kada je Anđela silovana i ubijena, zajedno sa suprugom i djecom bio u posjetu kod obitelji Gorana Miloševića.

Inače, Jadranka Bulj, nedugo nakon uhićenja svoga supruga, pokrenula je brakorazvodnu parnicu na sinjskom Općinskom sudu, koja još nije dovršena, te se s djecom odselila u Požegu, prekinuvši svaku komunikaciju s Ivanom Buljem. Iako kao supruga optuženog ne mora svjedočiti, ona je to ipak učinila, obrazlažući svoje iskaze sudu dulje od dva sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema riječima predsjednika sudskog vijeća Zorana Matulovića, optuženi Pavao Bulj udaljen je iz sudnice zbog toga što, unatoč upozorenjima suca, nije prestajao ometati rad suda svojim glasnim komentiranjem i učestalim upadicama.

Toni Vukičević, odvjetnik Ivana Bulja, također nije htio podrobnije komentirati ono što se danas događalo u sudnici, pozivajući se na zakonska ograničenja. Vukičević je samo rekao kako je novo ročište zakazano za 26. svibnja, kada će se saslušati tri nova svjedoka, koji su iskaze već dali u istrazi.

Sudac Matulović najavio je da do 26. svibnja sudu trebaju biti dostavljeni rezultati DNA analize koje na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Zagrebu obavlja dr. Milovan Kubat. Riječ je o mitohondrijskom vještačenju kojim se pokušava napraviti DNA analiza dlaka pronađenih u automobilu Ivana Bulja, a koje bi trebalo dokazati ili opovrgnuti da je Anđela bila u automobilu.

Sudac je također najavio da bi 26. svibnja trebali biti saslušani Andrea Milošević, kuma Jadranke Bulj, Vedran Medvid, koji je posljednji vidio Anđelu na cesti u blizini njezine kuće, i Željko Bulj, svjedok po drugoj točki optužnice kojom se Pavao Bulj tereti da mu je davao marihuanu na uživanje.

Raspravi je bio nazočan i otac pokojne Anđele Ivan Bešlić, koji je novinarima rekao kako nema primjedaba na vođenje sudskog postupka.

Optužnica tereti rođake Bulj da su u noći 3. ožujka 2002. godine, dogovorno i radi spolnog zadovoljavanja, malodobnu Anđelu Bešlić na prijevaru ukrcali u automobil, unatoč njezinu protivljenju. Umjesto kući, kamo su rekli da će ju odvesti, odvezli su je na nepristupačni predio Vidovo kod Suhača, gdje su ju silovali. Radi prikrivanja tog zločina, navodi se u optužnici, Ivan i Pavao Bulj Anđeli su neutvrđenim predmetom s više udaraca po glavi nanijeli smrtonosne ozljede. Tijelo su odvukli preko žičane ograde i bacili u jamu, prekrivši ga suhim granjem. No, tijelo pokojne Anđele ipak je pronađeno 5. travnja 2002. nakon više od mjesec dana potrage.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara