Nemirna noć u Japanu - čak 175 manjih potresa

Nemirna noć u Japanu - čak 175 manjih potresa

NAKON snažnog potresa koji je jučer pogodio Japan i u kojem je poginula jedna osoba, a ozlijeđeno njih više od 200, Japan se tresao i tijekom cijele noći, prenosi BBC.

U potresima je potpuno uništeno 68 kuća, a njih 164 su oštećene, većinom oko Wajime, ribarskog gradića na poluotoku Noto. Više od 2.500 ljudi je noć provelo u skloništima.

"Vlada će učiniti sve što je u našoj moći kako bi pomogli žrtvama potresa da što prije nastave sa normalnim životom." - rekao je danas premijer Shinzo Abe.

Nedjeljni potres magnitude 7.1 po Richteru, koji je oko 9.42 prema lokalnom vremenu pogodio Japan, imao je epicentar 300 kilometara sjeverozapadno od Tokia. Potresi koji su uslijedili nakon njega su bili manjeg intenziteta, do 5.3 po Richteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potresi su česta pojava u Japanu, s obzirom da je to seizmički jedno od najaktivnijih područja na svijetu. U potresu magnitude 6.8 po Richteru, koji je u listopadu 2004. godine pogodio sjevernu Japansku regiju Niigata, poginulo je 65, a ozlijeđeno više od 3.000 ljudi.

Jedan od najgorih potresa kojeg ovo područje pamti bio je onaj 1995. godine, magnitude 7.2 po Richteru, kada je u Kobeu poginulo više od 6.400 ljudi.

I.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara