Njujorčani će MMS-om moći obavještavati policiju o zločinima

Njujorčani će MMS-om moći obavještavati policiju o zločinima

SVJEDOCI zločina u New Yorku uskoro će moći policiji slati fotografije i snimke koje su uhvatili svojim mobitelom u policijski centar, na temelju kojih će policija hvatati kriminalce, prenosi Sky News.

"Ova inicijativa je u stilu You Tubea i prva je takva u svijetu. Ako vidite da se događa zločin ili opsadno stanje zgrade, moći ćete odašiljati slike događaja centru 911", objasnio je svoj izum njujorški gradonačelnik Michael Bloomberg, koji centar 911 u svom gradu uskoro planira opremiti tehnologijom za primanje snimki.

"Vrijeme je da se policijsko djelovanje preseli u cyber svemir, a ovaj će projekt bez sumnje dovesti do bržeg rješavanja zločina u gradu", izjavio je John Feinblatt, gradonačelnikov pomoćnik za kazneno pravosuđe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Feinblatt kaže da je jedan od najboljih primjera zašto je koristan ovakav projekt, incident koji se dogodio prošle godine u podzemnoj željeznici. Egzibicionista koji je razotkrivajući svoje genitalije uznemirivao putnike, snimila je žena koja je kasnije snimku pustila na You Tubeu. Egzibicionist je uhvaćen i optužen nakon toga.

Njujorški služba 911 prošle je godine zaprimila čak 11 milijuna poziva, a još jedan od projekata policije je uvođenje linije 311 za rješavanje manjih kriznih situacija.

A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara