Norveški sud oslobodio 50-godišnjaka optužbi za zlostavljanje unuke jer je tijekom napada - spavao

Norveški sud oslobodio 50-godišnjaka optužbi za zlostavljanje unuke jer je tijekom napada - spavao

Foto: 123rf

OKRUŽNI sud u Norveškoj oslobodio je pedesetogodišnjaka od optužbi da je zlostavljao svoju unuku nakon što su ustvrdili da je spavao tijekom napada. Prema pisanju norveških medija, sud okruga Sør-Trøndelag donio je takvu presudu nakon gotovo dvije godine suđenja.

Naime, 2014. godine neimenovani muškarac spavao je u istom krevetu sa svojom 14-godišnjom unukom. Ona se probudila kada je osjetila da je djed dodiruje po donjem dijelu tijela, pobjegla je i nazvala prijateljicu koja je sve to prijavila policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Norveška policija ubrzo je izišla na intervenciju i pronašli su tragove djedove DNK-a na donjem rublju i genitalijama maloljetnice čiji identitet nije objavljen. Djed se branio kako je spavao i uopće se ne sjeća događaja.

U presudi stoji da je nedvojbeno došlo do seksualnog incidenta, ali stariji muškarac oslobođen je optužbi zato što je spavao.

"Ne sjeća se samog incidenta i nema pojma što se događalo. Veliko mu je olakšanje zato što je oslobođen", ispričao je djedov odvjetnik Per Wold za norveške medije. Tužiteljstvo je tražilo zatvorsku kaznu u trajanju od osam mjeseci, ali još uvijek nisu najavili žalbu na oslobađajuću presudu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara