Nova elektronička knjiga - "Trg Lava Mirskog" Nenada Rizvanovića

ZBIRKA priča "Trg Lava Mirskog" Nenada Rizvanovića nova je knjiga, 14. po redu, objavljena na mrežnim stranicama projekta "Besplatne elektroničke knjige", izvijestilo je danas Društvo za promicanje književnosti (DPKM).

"Trg Lava Mirskog" je reizdanje Rizvanovićeve zbirke iz 2001. Sadrži 12 kratkih priča većinom o sudbini ratne generacije, mladih ljudi u ranim dvadesetima u prvim godinama ratnog i poluokruženog Osijeka.

Nenad Rizvanović (1968., Osijek) diplomirao je kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1994. Književnu i rock-kritiku objavljuje od 1985. Uređivao je više novina i časopisa, a neko vrijeme radio je na Institutu za književnost HAZU-a. Vodio je tribinu Književni petak u Gradskoj knjižnici, a danas je urednik beletristike u nakladničkoj kući VBZ. Objavio je i knjige "FAKat" (2001. uredio s Krunom Lokotarom) te "Dan i još jedan" (2003.)
Tekst se nastavlja ispod oglasa

DPKM je nevladina udruga kojoj je cilj promicanje književnosti na internetu i CD-ROM-u, kao i promicanja književnosti među korisnicima novih medija i tehnologija. Projekt "Besplatne elektroničke knjige" pokrenut je 2001. U narednih nekoliko mjeseci na adresi projekta www.elektronickeknjige.com trebale bi se objaviti još knjige Marija Brkljačića i Krešimira Pintarića. Projektom je predviđeno objavljivanje 20 besplatnih elektroničkih knjiga do 2005.

(Hina) xag yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara