Nova svađa Londona i Pariza

Britanski ministar unutarnjih poslova Charles Clarke u srijedu je odlučno i vrlo ljutito opovrgao da je svojim kolegama iz zemalja Europske unije kazao da su neki od osumnjičenih za prošlotjedne terorističke napade u Londonu već prije bili uhićivani.

Naime, francuski ministar unutrašnjih poslova Nicolas Sarkozy kazao je novinarima u Bruxellesu, nakon što je Clarke brifirao europske ministre pravosuđa i unutarnjih poslova, da su neki od osumnjičenih za napade u Londonu "bili prošle godine uhićeni"

"To je potpuno netočno. Apsolutno sam zapanjen izjavom francuskog kolege", kazao je Clarke za Sky Television.

Francuski glasnogovornik je kasnije pojasnio da Sarkozy nije mislio na četvoricu koji se sumnjiče za napade u Londonu već na druge pripadnike skupine ili mreže kojoj pripadaju. Također je pojasnio da je govorio na temelju vlastitih informacija, te da se nije pozivao na Clarkea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na pitanje da li je od Sarkozya tražio da povuče svoje opaske, Clarke je kazao da "ga nije vidio".

"Napustio je Vijeće prije kraja. Nije smatrao doličnim da ostane do kraja rasprave. To je možda njegov stil. No, on je velika osoba za Francusku i želim mu svako dobro", kazao je britanski ministar.

Ovo je, nakon prepucavanja o proračunu EU i budućem socijalnom modelu Europe, posljednja u nizu brojnih nesuglasica između Londona i Pariza.

(Hina) xvk ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara